Meer over ons

UW DRANKEN SPECIAAL ZAAK SINDS 1903

Van Genderen Wijnen & Gedistilleerd op de Voorstraat in Spijkenisse is de oudste speciaalzaak in Spijkenisse.

Met René & Ricardo als eigenaar sinds februari 2019 is Van Genderen Wijnen & Gedistilleerd weer een echt familiebedrijf geworden.

Onze dranken speciaalzaak is het adres voor kwalitatief goede wijnen uit de oude en de nieuwe wereld in diverse prijsklassen. Ook is er een breed assortiment gedistilleerd. Naast standaardmerken zijn er ook unieke merken verkrijgbaar, waaronder Havenbock, Duivel’s Kral, Meijer, Rutte, Zuidam,  en Van Wees en wordt er samengewerkt met High Spirits.

Image

Van Genderen is het Paradijs voor de Whiskyliefhebber. In het assortiment zitten meer dan 500 soorten. Naast de bekende Schotse, Ierse en Amerikaanse whisk(e)y's zijn er ook flessen uit Japan, Canada, India, Taiwan en overige landen verkrijgbaar.

Op de begaande vloer staat een uitgebreid assortiment wijn, en gedistilleerd zodat je altijd de juiste drank voor elke gelegenheid kunt schenken. In de bovenkamer van de winkel bevinden zich de bijzondere whisky's, een uitgebreid assortiment rum, Cognac, grappa, Calvados en Armagnac. Voor iedere smaak en in iedere prijsklasse is er iets verkrijgbaar.

Ben je op zoek naar een leuk cadeau of een relatiegeschenk? Er is een voldoende keus aan voorbeelden hiervan in de Cadeau ruimte. Staat datgene wat je wilt er niet bij, dan kan uiteraard het gewenste pakket op maat gemaakt worden.

Voor de zakelijke markt is het mogelijk om Van Genderen relatiepakketten te laten verzorgen. Stap gerust eens binnen of stel je vraag via whatsapp 06-12363445.

Indien je niet langs kunt komen en toch wat wijn en/of sterke drank in huis wilt hebben dan biedt Slijterij Van Genderen je gratis bezorgservice binnen de gemeente Nissewaard.

Whisky

We zijn een whisky speciaalzaak. In ons assortiment zitten meer dan 500 soorten. Naast de bekende Schotse, Ierse en Amerikaanse whisk(e)y's zijn er ook flessen uit Japan, Canada, India, Taiwan en overige landen verkrijgbaar. Onze specialiteit zijn de whisky’s van onafhankelijke bottelaars. Deze whisky producenten distilleren niet zelf hun whisky maar kopen deze bij andere whisky destilleerderijen om er mooie unieke whisky’s van te maken, vaak in zeer beperkte oplages. Onder andere de volgende merken hebben wij in ons assortiment:

 • Compass Box
 • Murray McDavid;
 • James Eadie;
 • Hart Brothers;
 • Claxton;

In onze winkel is ook een proefruimte waar de meeste aangeboden whisky’s te proeven zijn.

Wijnen

Onze dranken speciaalzaak is het adres voor kwalitatief goede wijnen uit de oude en de nieuwe wereld in diverse prijsklassen. Natuurlijk geven we advies welke wijn het beste bij het gerecht past of welke wijn je cadeau kan doen. De volgende wijnhuizen hebben wij in ons assortiment:

 • Alma Cerius
 • Bogle Vineyards
 • Château Haut Grelot
 • Enrico Morcato
 • La Rioja Alta
 • Piersanti
 • Pol Roger
 • Mendel
 • Tarapacá
 • Weingut Stift Klosterneuburg

Gedistelleerd

We hebben een uitgebreid assortiment aan gedistilleerd zoals o.a. diverse Eau-de-Vie, Armagnac, Calvados, Cognac, Grappa, Rum en overige bijzondere dranken zoals o.a. Akavit, Cachaca, Skinos en Kruskovac. De bekende sterke dranken van populaire merken zoals, Bacardi, Bailey’s, Disaronno, Hennessy, Hoppe, Licor 43, Malibu, Smirnoff, etc. zijn natuurlijk ook verkrijgbaar.

Proefruimte

Achter in de winkel op de bovenkamer is er een proefruimte. Hier kan op verzoek whisky’s, rum en enkele andere dranken geproefd worden. Dit is niet alleen prettig om je keuze te vergemakkelijken maar ook om je te helpen je smaak vast te stellen in de diverse soorten whisky’s en rum.

De proefruimte is ook beschikbaar op aanvraag voor besloten proeverijen. Indien je iets te vieren hebt of heerlijk op je gemak je smaak wilt beleven/ontwikkelen.

Proeverij organiseren?

Image

Onze merken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We maken gebruik van functionele en analytische cookies. Meer hierover in onze privacy statement.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.